Totaal ingezameld: € 3.665,54

Info voor fietsers

Info voor fietsers

Voorbereiding
Voor deelname aan de Pyreneeën Challenge moet je in perfecte conditie zijn. Dit vraagt de nodige voorbereiding. Stel van te voren een goed trainingsplan op en train regelmatig. Met behulp van een goed trainingsplan is de challenge ook voor de beginnende fietser goed te doen. Voer de intensiteit langzaam op en train ook eens in heuvelachtig of bergachtig landschap; dan weet je beter wat je in september te wachten staat!
Een sportmedische keuring heeft meerwaarde in de voorbereiding. Het zorgt er voor dat je goed onderbouwd traint en voorkomt mogelijk blessures. Een website waar veel informatie te vinden is over fietstrainingen is: http://www.wielersportinfo.nl/fietsschema.htm

Clinics 

In 2023 staan er drie clinics op het programma, deze clinics zijn niet verplicht, maar helpen jou wel met de opbouw naar de Pyreneeën.

Clinic 1, Posbank
Datum: 22 april 2023
Locatie: Posbank, Rheden
Aanvang: 10:00 uur
Inhoud: Tijdens de eerste clinic worden de spieren opgewarmd op de Posbank, een mooi en glooiend heidelandschap.

Clinic 2, Zuid-Limburg
Datum: 14 mei 2023
Locatie: Amstel Gold Experience, Valkenburg
Aanvang: 10:00 uur
Inhoud: Na de Posbank schakelen we een tandje bij in Zuid-Limburg voor de tweede clinic. Hier wordt één van de lussen van de Amstel Gold Race gereden.

Clinic 3, Ardennen
Datum: 24 en 25 juni 2023
Locatie: Trois-Ponts, Ardennen
Aanvang: 09:00 uur
Inhoud: Tijdens deze laatste clinic worden de beklimmingen voornamelijk langer ten opzichte van Zuid-Limburg. Een mooie voorbereiding op de lange beklimmingen die gaan komen in de Pyreneeën. Tijdens deze clinic bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een klim- en afdaaltraining gegeven door deelneemster en ex-profwielrenster, Laura Verhoeven.

De fiets
Niet alleen de deelnemer moet in perfecte conditie aan de start verschijnen maar ook zijn fiets. Deelname is mogelijk op een racefiets of mountainbike.
Tijdens de Pyreneeën Challenge bepaalt je verzet voor een belangrijk deel je plezier in het fietsen. Een te zwaar verzet moet je onderweg bezuren. De Pyreneeën kennen geen genade! Monteer aan de achterzijde van je fiets een zo groot mogelijk tandwiel (29, of als het kan 30 of 31 tanden). Je doet jezelf er een enorm plezier mee.
Het is belangrijk dat je fiets op de juiste manier is afgesteld. Een goede fietspositie voorkomt blessures. Ook maakt een goede afstelling van de fiets dat er geen krachtsverlies is. Op de website www.voorkomblessures.nl staan tips voor een goede afstelling. Gedegen advies kun je krijgen bij de fietsenmaker of bij sportmedische organisaties. Vergeet niet naar je zadel te kijken: een goed zadel voorkomt veel leed.

De challenge
Tijdens de challenge heb je iedere dag de keuze uit twee routes.
De A-route is langer en overbrugt meer hoogtemeters dan de B-route.
Iedere ochtend kun je beslissen welke route je gaat doen, waardoor je een challenge hebt die op maat gesneden is.
Iedere avond is er een deelnemersbijeenkomst waarin de routes van de volgende dag gepresenteerd worden. De organisatie gaat ervan uit dat iedere deelnemer deze bijeenkomsten bezoekt, zodat hij/zij op de hoogte is van (eventuele wijzigingen in) de routes, en de toestand van het wegdek.