Totaal ingezameld: € 307.862,39

De Pyreneeen Challenge

De Pyreneeen Challenge

Ga jij met ons de ultieme 3-daagse uitdaging aan? Van 11 tot en met 13 september 2024 bedwing jij de iconische bergen in de Franse Pyreneeen. Alles kan; race fietser gravel fietser, hardlopen of wandelen. Met Ride4Kids Pyreneeen Challenge kies jij de uitdaging die bij jou past!

De challenge is gekoppeld aan een goed doel; kinderen met een Metaboleziekten. Iedere deelnemer zorgt er voor dat hij minimaal €750,- inzamelt voor dit goede doel.

Als deelnemer betaal je € 120,- inschrijfgeld. Vrijwilligers betalen geen inschrijfgeld.

In ruil voor dit inschrijfgeld verzorgt Ride4Kids:

In de voorbereiding

 • Eén deelnemersbijeenkomst en drie clinics
 • Een persoonlijke profielpagina op de website van Ride4Kids.
 • Nieuwsbrieven met daarin alle belangrijke informatie
 • Informatie en tips voor het verwerven van je sponsorbedrag
 • Promotiemateriaal
 • Clinics

In de Pyreneeën

 • Volledig uitgezette routes begeleid door motoren, auto’s en medische hulpverlening
 • Snacks, lunch en drinken op de lunch- en verzorgingsposten
 • Hardlopers/wandelaars: Pyreneeën Challenge 2024 loopshirt en -broek
 • Fietsers/Gravel: Pyreneeën Challenge 2024 wielershirt en -broek
 • Deelnemers en vrijwilligers: Pyreneeën Challenge 2024 polo

Heb jij interesse om mee te gaan?

Schrijf je in!

Fietsers

Fietsers beklimmen drie dagen legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën. Op het programma voor 2024 staan onder andere de Col du Tourmalet, de Col du Soulor, de Col d’Aubisque en….. Al meer dan honderd jaar zijn deze bergen het strijdtoneel voor profwielrenners in de Tour de France. Geen eenvoudige, maar wel prachtige, beklimmingen met mooie uitzichten in een immens berglandschap.

Info voor fietsers

Gravel

Gravel beklimmen drie dagen legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën. Op het programma voor 2024 staan onder andere de Col du Tourmalet, de Col du Soulor, de Col d’Aubisque en….. Al meer dan honderd jaar zijn deze bergen het strijdtoneel voor profwielrenners in de Tour de France. Geen eenvoudige, maar wel prachtige, beklimmingen met mooie uitzichten in een immens berglandschap.

Info voor gravel

Hardlopers en wandelaars

Hardlopers en wandelaars kunnen één, twee of drie dagen lopen. Het hoogtepunt is de beklimming van de Col du Tourmalet. Naar keuze 9 of 19 kilometer hardlopen of wandelen met een weids uitzicht op deze reus der reuzen. Is dit nog geen uitdaging genoeg? Voeg  dan de de Col ‘Aubisque op de tweede dag en/ of een warming-up op de eerste dag aan het programma toe. De route vanaf de Col du Soulor naar de Col d’Aubisque loopt via de prachtige ‘cirque du Litor’.  Met rechts van je een diepe afgrond en een fenomenaal uitzicht. Bij mooi weer cirkelen de gieren boven je hoofd. Een prachtige tocht van ongeveer 10 kilometer.

Info voor hardlopers en wandelaars

Vrijwilliger

Zonder vrijwilligers geen challenge!
Vrijwilligerswerk tijdens de challenge is een bijzonder leuke ervaring! Saamhorigheid, plezier hebben en actief zijn, in een prachtig decor!
Vrijwilligers bemannen onder andere de lunch- en verfrissingsposten. Ook motorrijders, masseurs, fietsenmaker, fotograaf en organisatoren van de Pyreneeën Challenge werken als vrijwilliger(s). Niemand ontvangt een vergoeding voor zijn werkzaamheden. Zo komt er zo veel mogelijk geld ten goede aan onderzoek!

Info voor vrijwilligers