Totaal ingezameld: € 89.210,00

De Pyreneeen Challenge

De Pyreneeen Challenge

Ga jij met ons de ultieme 3-daagse uitdaging aan? Van 11 tot en met 13 september 2024 bedwing jij de iconische bergen in de Franse Pyreneeen. Alles kan; race fietser gravel fietser, hardlopen of wandelen. Met Ride4Kids Pyreneeen Challenge kies jij de uitdaging die bij jou past!

De challenge is gekoppeld aan een goed doel; kinderen met een Metaboleziekten. Iedere deelnemer zorgt er voor dat hij minimaal €750,- inzamelt voor dit goede doel.

Als deelnemer betaal je € 125,- inschrijfgeld. Vrijwilligers betalen geen inschrijfgeld.

In ruil voor dit inschrijfgeld verzorgt Ride4Kids:

In de voorbereiding

 • Eén deelnemersbijeenkomst en drie clinics
 • Een persoonlijke profielpagina op de website van Ride4Kids.
 • Nieuwsbrieven met daarin alle belangrijke informatie
 • Informatie en tips voor het verwerven van je sponsorbedrag
 • Promotiemateriaal
 • Clinics

In de Pyreneeën

 • Volledig uitgezette routes begeleid door motoren, auto’s en medische hulpverlening
 • Snacks, lunch en drinken op de lunch- en verzorgingsposten
 • Hardlopers/wandelaars: Pyreneeën Challenge 2024 loopshirt en -broek
 • Fietsers/Gravel: Pyreneeën Challenge 2024 wielershirt en -broek
 • Deelnemers en vrijwilligers: Pyreneeën Challenge 2024 polo

Heb jij interesse om mee te gaan?

Schrijf je in!

Fietsers

Het beklimmen van legendarische cols in de Pyreneeën, zoals de Col du Tourmalet, de Col du Soulor en de Col d’Aubisque, klinkt als een ongelooflijke uitdaging voor fietsers. Deze bergen hebben inderdaad een lange geschiedenis als strijdtoneel voor profwielrenners in de Tour de France en staan bekend om hun uitdagende beklimmingen en adembenemende uitzichten. Het is geweldig dat de Ride4Kids Pyreneeën Challenge deelnemers de kans biedt om deze iconische bergen te bedwingen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor een goed doel dat kinderen met metabole ziekten ondersteunt.

Deze ervaring zal ongetwijfeld zowel fysiek als mentaal veeleisend zijn, maar het belooft ook een onvergetelijke en inspirerende reis te worden voor de deelnemers. Het is een geweldige manier om je passie voor fietsen te combineren met het helpen van anderen in nood.

Info voor fietsers

Gravel

Het beklimmen van legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën op een gravelbike klinkt als een onvergetelijke ervaring voor fietsers. De cols op het programma voor 2024, waaronder de beroemde Col du Tourmalet, de Col du Soulor, de Col d’Aubisque en nog een paar bekende cols, hebben inderdaad een rijke geschiedenis als strijdtoneel voor professionele wielrenners in de Tour de France. Deze beklimmingen staan bekend om hun uitdagende karakter en bieden prachtige uitzichten in het indrukwekkende berglandschap van de Pyreneeën.

Deze uitdaging biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring voor gravelbikers, maar het kan ook zakelijke kansen bieden, zoals teambuilding, merkpromotie en betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor bedrijven die deelnemen of sponsoren.

Info voor gravel

Hardlopers en wandelaars

Voor hardlopers en wandelaars biedt de Ride4Kids Pyreneeën Challenge een scala aan mogelijkheden om deel te nemen aan dit prachtige evenement. De beklimming van de Col du Tourmalet, een iconische berg in de Pyreneeën, is ongetwijfeld het hoogtepunt van de uitdaging. Met keuzes variërend van één tot drie dagen lopen, kunnen deelnemers hun eigen tempo en uitdaging kiezen.

De beklimming van de Col du Tourmalet biedt een adembenemend uitzicht op deze majestueuze berg, die al meer dan een eeuw een uitdaging vormt voor professionele wielrenners. De optie om de Col d’Aubisque op de tweede dag toe te voegen, voegt nog meer uitdaging en schoonheid toe aan de reis. De route via de ‘cirque du Litor’ biedt een spectaculair uitzicht op een diepe afgrond en het indrukwekkende berglandschap, en de kans om gieren te zien cirkelen is een unieke ervaring.

Voor deelnemers die op zoek zijn naar een extra uitdaging en een kans om nog meer van de prachtige Pyreneeën te verkennen, lijkt de Ride4Kids Pyreneeën Challenge een ideale gelegenheid te bieden. Bovendien draagt deelname aan dit evenement bij aan het ondersteunen van kinderen met metabole ziekten, wat het nog waardevoller maakt. Veel succes aan alle hardlopers en wandelaars die deelnemen aan deze uitdaging

Info voor hardlopers en wandelaars

Vrijwilliger

Het belang van vrijwilligers in evenementen zoals de Ride4Kids Pyreneeën Challenge kan niet genoeg worden benadrukt. Vrijwilligerswerk tijdens deze uitdaging biedt niet alleen een waardevolle bijdrage aan het evenement, maar het creëert ook een gevoel van saamhorigheid en gemeenschap. Het feit dat niemand een vergoeding ontvangt voor zijn of haar werkzaamheden benadrukt de oprechte toewijding aan het goede doel, namelijk het onderzoek ten behoeve van kinderen met metabole ziekten.

Vrijwilligers spelen verschillende cruciale rollen, zoals het bemannen van lunch- en verfrissingsposten, het bieden van medische ondersteuning, het verzorgen van massages, het repareren van fietsen, het vastleggen van onvergetelijke momenten door middel van fotografie en het organiseren van het hele evenement zelf. Hun inzet draagt direct bij aan het succes van de Ride4Kids Pyreneeën Challenge en maakt het voor deelnemers mogelijk om de uitdaging aan te gaan.

Het feit dat vrijwilligers hun tijd en energie investeren om deelnemers te ondersteunen, versterkt de betrokkenheid van de gemeenschap bij het goede doel en het evenement als geheel. Het is een prachtig voorbeeld van hoe mensen samen kunnen komen om een positieve impact te hebben op de samenleving en kinderen met metabole ziekten te helpen.

Kortom, zonder vrijwilligers zou een evenement als de Ride4Kids Pyreneeën Challenge niet mogelijk zijn, en hun inzet is van onschatbare waarde. Hun bijdrage draagt bij aan het succes van de uitdaging en helpt het onderzoek voor een nobel doel te ondersteune

Info voor vrijwilligers